Filtrování paketů v počítačových sítích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou klasifikace paketů v počítačových sítích. V úvodu jsou popsány některé oblasti využívající klasifikaci paketů. Dále je uvedena potřebná teorie spolu s požadavky na klasifikační algoritmus. Jsou popsány čtyři vysokoúrovňové přístupy ke klasifikaci paketů. Ke každému přístupu jsou popsány principy několika algoritmů. Pro detailnější rozbor a implementaci je vybrán algoritmus EffiCuts. Tento klasifikační algoritmus je porovnán s jinými klasifikačními algoritmy z knihovny NetBench.
This bachelor’s thesis deals with packet classification in computer networks. In the introduction it describes some areas where packet classification is used. Then, necessary theoretical background is introduced, together with requirements for classification algorithm. It describes four high-level approaches to the packet classification. It describes principle of various algorithms for each high-level approach. Algorithm EffiCuts is chosen for detailed analysis and implementation. This packet classification algorithm is compared with other packet classification algorithms from NetBench library.
Description
Citation
FARON, J. Filtrování paketů v počítačových sítích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (místopředseda) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D . Otázky u obhajoby: Čím konkrétně jsou způsobeny řádově lepší výsledky algoritmu EffiCuts viditelné z tabulky 6.3 na sadách s více pravidly ? Je možné určit časovou složitost zvoleného algoritmu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO