Rámec pro tvorbu komponent v prostředí Nette

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a implementací rámce pro zjednodušení tvorby, správy a použití komponent v českém PHP frameworku Nette a jeho šablonovacím jazyce Latte. Projekt je realizován jako knihovna za využití systému rozšíření Nette. Knihovna příslušně využívá značkovací jazyk XML a interní konfigurační formát Nette nazvaný NEON. Součástí textu je i analýza částí Nette Frameworku relevantních pro řečenou problematiku. Výsledné řešení je demonstrováno na jednoduché aplikaci a v závěru jsou nastíněny možnosti budoucího rozšíření.
This bachelor thesis describes the design and implementation of framework for simplification of creating, managing and using of components in Czech PHP framework Nette and its template language Latte. Project is realized as a library with help of the system of extensions in Nette. The library respectively uses markup language XML and internal configuration format of Nette called NEON. Text also contains analysis of that parts of Nette, which are relevant for this topic. Final solution is demonstrated on simple application and in conclusion future possible expansion is discussed.
Description
Citation
KVITA, M. Rámec pro tvorbu komponent v prostředí Nette [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Plánujete práci uvolnit komunitě Nette Frameworku? V závěru píšete o možnosti dalšího rozšíření, které umožní rozsáhlejší generování tříd z XML. Můžete blíže specifikovat takové rozšíření?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO