Počítání lidí na lávce FITu kamerou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se v úvodu zabývá metodami, pomocí kterých lze počítat pohybující se objekty ve videu. Nejprve je popsána metoda odečítání pozadí a její techniky, dále způsob detekce blobů a nakonec způsob sledování a započítávání blobů. Výstupem práce je aplikace, která pomocí popsaných technik počítá skupiny prošlých osob po lávce mezi budovami Fakulty informačních technologií Vysokého učení technického v Brně.
This thesis deals with methods for counting moving objects in video. It explains background subtraction method and its techniques, then it explains methods for detection, tracking and counting blobs. Output of this thesis is application which uses described principles for counting groups of people on the footbridge between buildings of Faculty of Information Technology, University of Technology in Brno.
Description
Citation
MOKRÁ, R. Počítání lidí na lávce FITu kamerou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Jan Černocký (místopředseda) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Ako by sa dala automaticky získať oblasť záujmu? Ako by sa dalo predísť preskakovaniu blobov medzi protiidúcimi skupinami? Za jakých světelných podmínek se prováděli testy?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO