Rozšiřující modul pro MS Office

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou přidání rozšiřujícího modulu do textového procesoru MS Word, tabulkového kalkulátoru MS Excel a nástroje pro tvorbu prezentací MS PowerPoint z kancelářské sady programů MS Office. Modul bude umožňovat komunikaci, synchronizaci a správu dokumentů se vzdáleným privátním úložištěm, které bude podporovat správu verzí. To všechno by mělo fungovat napříč verzemi sady MS Office 2003 (11), 2007 (12) a 2010 (14), případně i 2013 (15). Implementace je realizována pomocí jazyka C# z platformy .NET a PIA (Primary Interop Assemblies), které přidávají podporu pro manipulaci s aplikacemi a objekty sady MS Office.
This work deals with the issue of addition of extension module to the text processor MS Word, table calculator MS Excel and tool for presentation creation MS PowerPoint from office set of programs MS Office. Module will support communication, synchronization and management of documents in remote and private storage, with support for version management. This all should work across different versions of MS Office application set. These are MS Office 2003 (11), 2007 (12) a 2010 (14),  possibly even 2013 (15). Implementation is realized using programming language C# from .NET platform and PIA (Primary Interop Assemblies), which adds support for manipulation with applications and objects from MS Office application set.
Description
Citation
RUSEK, D. Rozšiřující modul pro MS Office [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Zdůvodněte, proč v návrhu na obr. 5 (str. 14) nejsou více provázány oranžové a zelené stavy? Například, proč mezi oranžovým "Úpravy dokumentu" a "Uložit jako" není vloženo zelené "Commit nabídka"? Na straně 27 mě negativně zaujala nutnost nezabezpečené komunikace s pomocnou dynamickou webovou stránkou. Můžete navrhnout jiné vhodné řešení, které by neměnilo verze produkčního SVN repozitáře? Uvažoval jste o možnosti využít funkci "Compare Documents" v MS Word pro řešení konfliktů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO