Vytvoření modelu procesoru M68000

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je vytvoření modelu procesoru Motorola 68000 za použití jazyka pro popis architektur CodAL a integrovaného vývojového prostředí Codasip Studio. V práci jsou použité nástroje představeny. Procesor M68000 se řadí mezi architektury s komplexní instrukční sadou. Architektura procesoru je detailně popsána. Zaměřuji se zejména na programátorský model, formát instrukcí a popis instrukční sady. Struktura vytvořeného modelu je do detailu popsána. Důležitou součástí této práce je také testování výsledného modelu. Je nutné se ujistit, že model je plně funkční a zcela odpovídá reálnému procesoru. K tomu byla použita sada testovacích programů. Pro účely testování byla zprovozněna sada nástrojů pro překlad zdrojových textů z jazyka C do jazyka symbolických adres. Výsledkem je funkční model, který byl otestován aby byla zaručena jehosprávnost.
The goal of this bachelor's thesis is to create a model of Motorola 68000 processor using architecture description language CodAL and Codasip development environment. Architecture of the processor is presented and model structure is described. The result is a working model that has been tested to ensure its correctness.
Description
Citation
ADAMEC, O. Vytvoření modelu procesoru M68000 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " D ". Otázky u obhajoby: Můžete uvést výkonnostní porovnání generovaného simulátoru se simulátorem dostupném v EASy68K?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO