Interpreter bytového kódu Java

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce je navrhnout a implementovat interpreter bytového kódu Java na platformě FITkit. V práci je nejprve rozebrána problematika jazyka Java, zejména vlastnosti přenositelného bytekódu a virtuálního stroje Javy. Dále je v práci popsán mikroprocesor MSP430 od firmy Texas Instruments. Výsledkem práce je interpreter napsaný v jazyce C pro mikroprocesor a aplikace pro PC, která zajišťuje překlad a zavedení bytekódu přes sériovou linku do zařízení FITkit. Na konci práce jsou uvedeny demonstrační aplikace napsané v jazyce Java, které využívají periferie FITkitu nebo také FPGA k akceleraci výpočtů.
The aim of this bachelor's thesis is to design and implement the Java bytecode interpreter for FITkit platform. At first is analyzed issues of Java programming language, especially properties of portable Byte-Code and Java Virtual Machine. The study also describes the MSP430 microcontroller from Texas Instruments. The result of bachelor's thesis is the interpreter written in C for microprocessor and  application for PC that provides compilation and loading Byte-Code with serial port to the device FITkit. At the end of the work are presented some demonstration applications written in Java that use FITkit peripherals or FPGA to accelerate calculations.
Description
Citation
HUSÁK, J. Interpreter bytového kódu Java [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: K jak velké ztrátě výkonu dojde při použití intepretu bytekódu ve srovnání s použitím kompilovaného jazyka?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO