Generátor IPv6 tabulek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Zvyšující se počet IPv6 prefixů ve směrovacích tabulkách routerů vyžaduje vytvoření efektivních vyhledávacích algoritmů přizpůsobených délkám IPv6 prefixů. K tomu, aby mohly být tyto algoritmy vyvíjeny a testovány, je třeba rozsáhlých tabulek, které prozatím neexistují. Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a implementací generátoru takovýchto tabulek. Před samotnou implementací byla provedena řada analýz zkoumajících reálné i~generované IPv6 sady prefixů. Výsledná aplikace byla implementována tak, aby co nejvíce odpovídala reálným sadám. Správnost generátoru byla ověřena srovnáním rozložení hodnot bitů generované a reálné IPv6 sady.
The increasing number of IPv6 prefixes in routing tables require creation of efficient lookup algorithms, which are adapted to the length of prefixes. To create and to test these algorithm,s it is necessary to have extensive tables, which currently do not exist. This thesis is about design and implementation of generator of such tables. Many series of analysis were performed before the implementation. These series were about observing properties of real and generated IPv6 sets of prefixes. The final application was implemented in the way that it corresponds as much as possible to real sets. The correctness of the generator was tested by comparing the bit values of generated and real IPv6 sets.
Description
Citation
LORENC, M. Generátor IPv6 tabulek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Petr Schwarz, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Je zřemé, že Vámi navržený generátor vytváří sady prefixů se stejným roložením délek prefixů a se stejným rozložením hodnot jednotlivých bitů, jako má vzorová sada: Proč používáte právě tyto dvě metriky? Je to v literatuře standardní postup či to má nějakou souvislost s předpokládaným použitím generovaných sad?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO