Algoritmy pro klasifikaci paketů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou klasifikace paketů v počítačových sítích. V úvodu je vysvětlena teorie popisující počítačové sítě a přístupy ke klasifikaci. Dále je vybrán klasifikační algoritmus založený na tvorbě rozhodovacího stromu. Důležitá vlastnost tohoto algoritmu je možnost parametrizace. V práci je analyzován vliv jednotlivých parametrů na tvorbu rozhodovacího stromu. Vybraný klasifikační algoritmus je také porovnán s jinými klasifikačními algoritmy z experimentální knihovny Netbench.
This bachelor's thesis deals with packet classification in computer networks. The theory describing a computer network and approach to the classification is explained in the introduction. Then, classification algorithm based on making decision tree is chosen. An important feature of this algorithm is the possibility of parameterization. The work analyzes the influence of various parameters on the creation of a decision tree. Selected classification algorithm is also compared with other classification algorithms from experimental library Netbench.
Description
Citation
MYŠKA, M. Algoritmy pro klasifikaci paketů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Schwarz, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Zamýšlel jste se, jakým způsobem byste mohl odhadnout propustnost implementovaného algoritmu pro jednotlivé sady filtrovacích pravidel?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO