Komprese modelů pro 64k intro

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou komprese modelů pro intro s omezenou velikostí nepřesahující 64kB. Postupně jsou popsány různé techniky komprese modelu a také datová struktura modelu, který byl použit pro demonstraci vybrané kompresní metody. Dále je rozebrán algoritmus pro dělení ploch Catmull-Clark. V závěru práce jsou zhodnoceny experimentované metody a je určena nejlepší z nich.
This work deals with compression of 3D models for the use in intro with limited size of less than 64kB. Various techniques of model compression are described. Data structure of the model that was used to demonstrate the selected compression methods is also described. A simple algorithm for Catmull-Clark surface subdivision is described. Finally, the selected methods are experimentally evaluated to select the best of them.
Description
Citation
KOSEK, J. Komprese modelů pro 64k intro [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C Otázky u obhajoby: - nepřemýšlel jste o dekompresi modelů na GPU, například využitím geometry shaderu nebo vyhlazovat modely pomocí teselačních shaderů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO