Výuková aplikace kompresních algoritmů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá studiem základních principů a postupů komprimačních algoritmů. Po identifikaci těchto základních postupů jsou vybrány algoritmy, které tyto postupy reprezentují. Pro zvolené algoritmy je navržena aplikace, jenž je následně implementována pro výukové potřeby s důrazem na vizualizaci kroků algoritmů. Vývoj aplikace zohledňuje přidávání dalších algoritmů.
This bachelor thesis studies the basic principles and methods of compression algorithms. After identification of these basic methods, a few algorithms are selected to represent these methods. For the selected algorithms is designed an aplication, which is then implemented for education with emphasis on visualization of algorithms steps. Application development takes into account the addition of additional algorithms.
Description
Citation
KAŠE, D. Výuková aplikace kompresních algoritmů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen)
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise měla výhrady k nedostatečnému zhodnocení výukové hodnoty práce, což bylo požadováno v zadání. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm dobře (C). Otázky u obhajoby: Podle čeho jste usoudil, že dekompresní postup není součástí této práce? Na jaké testovací množině dat jste svoji aplikaci testoval, které chyby jste tak odhalil?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO