FITkit jako programátor mikrokontrolerů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá možností využití FITkitu jako programátoru mikrokontrolérů Microchip PIC a Atmel AVR. Rozvádí možnosti programování mikrokontrolérů a postupy, které je třeba při programování dodržet. V další části popisuje praktickou implementaci programu pro FPGA, který je schopen tyto mikrokontroléry programovat a také implementaci příslušné ovládací aplikace pro PC. Nakonec práce zhodnocuje výsledky s ohledem na rychlost programování.
This thesis explores the possibilites of using FITkit as a programmer of Microchip PIC and Atmel AVR microcontrollers. It describes methods of microcontroller programming and procedures that need to be followed to program a microcontroller. It also details the implementation of a FPGA design able to program these microcontrollers and a corresponding application for PC. At last, it evaluates the results, with focus at programming speed.
Description
Citation
MAREŠ, J. FITkit jako programátor mikrokontrolerů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Václav Dvořák, DrSc. (předseda) doc. Ing. Josef Schwarz, CSc. (místopředseda) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: Upřesněte následující tvrzení: "... mají jen 32 bytů adresového prostoru, ..." a "... mají poměrně hodně paměti ..." ( str . 11 ), "... hodnotu 0x01, pokud zápis probíhá, případně 0x01, pokud je dokončen." ( str . 9 ),  "... bit má logickou hodnotu 1 v případě, že počet jedniček v odesílaném bytu je sudý/lichý" ( str . 18 ).
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO