Překlad adres v IPv6

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá překladem síťových adres Internetového protokolu verze 6. Cílem práce je využít překlad při automatické konfiguraci koncových zařízení. V práci jsou diskutovány stávající mechanismy určené k dynamické konfiguraci zařízení, a jejich výhody a nevýhody. Je zde navržen a implementován systém pro připojení domácí počítačové sítě k síti Internet, kombinující technologie Network Prefix Translation a Neighbor Discovery Proxy.
This thesis deals with the translation of network addresses in the Internet protocol version 6. The aim is to use translation in the automatic configuration of end devices. In this work are discussed existing mechanisms for the dynamic configuration, and their advantages and disadvantages. There is designed and implemented system for connecting home computer network to the Internet, which combines Network Prefix Translation and Neighbor Discovery Proxy technologies.
Description
Citation
REK, V. Překlad adres v IPv6 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Schwarz, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: V jakých ohledech se aplikace odchyluje od doporučení uvedených v dokumentech RFC? Které aplikační protokoly jste v navrženém testovacím prostředí zkoušel, že fungují? O kterých naopak víte, že nefungují? V případě, že byste měl k dispozici zařízení podporující prefix delegation , doporučil byste spíše použít toto zařízení pro konfiguraci sítě, nebo postup popisovaný v rámci BP? Bude toto doporučení záviset na dalších podmínkách?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO