Podvržená data v počítačových sítích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce popisuje základní principy systémů pro zákonné odposlechy v počítačových sítích a obsahuje analýzu různých způsobů jejich oklamání. Součástí práce je také návrh a implementace dvou softwarového nástrojů. První z nich slouží k demonstraci útoku na systém pro zákonné odposlechy. Cílem útoku je oklamat systém ukrytím přenášené zprávy v šumu a přinutit orgány činné v trestním řízení k interpretaci podvržené zprávy namísto skutečné. Druhý nástroj slouží k získání původní zprávy z šumu zachyceného odposlechem.
This thesis describes basic principles of lawful interception systems in computer networks and it contains an analysis of various methods of their deception. It also contains a description and implementation of two software tools. The first one is designed to demonstrate an attack on the lawful interception system. The goal is to deceive the system by hiding a transmitted message in a noise, in order to make the law enforcement agency interpret a fake message as the real one. The purpose of the second tool is to obtain the original message from data captured by the interception system.
Description
Citation
HRANICKÝ, R. Podvržená data v počítačových sítích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Schwarz, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Co všechno by podle Vás bylo nutné řešit, aby se Vámi navržený a implementovaný LIS Noise Cleaner dal používat jako aplikace pro "online" čištění komunikace?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 1 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO