Akcelerace zpracování obrazu v GP-GPU a OpenCl

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce studuje možnosti získání co nejkvalitnějšího obrázku z videa, které obsahuje konstantní záběr jediné věci, a navrhnutí a vytvoření programu, který by toto video takto zpracovával. V prácí se nachází popis několika metod pro zlepšení kvality obrázků a jsou zde uvedeny algoritmy, na kterých jsou některé z těchto metody závislé. Práce se také zamě­řuje na využití standardu OpenCL. V práci je navrhnut a popsán program, který zpracovává video a vytváří z něj jediný kvalitnější snímek. Na konci práce jsou nastíněna další možná pokračování této práce.
This work studies the possibility of obtaining the highest quality image from a video that contains a constant shot on one thing and proposes and creates a program that processes a video in this way. This work provides a description of several methods for improving the quality of images and algorithms on which some of these methods depend. The work also focuses on the usage of OpenCL standard. In this work there is a proposed and described program that processes the video and creates from it one better quality picture. At the end of this work there are outlined some possible continuations of this work.
Description
Citation
GRIM, P. Akcelerace zpracování obrazu v GP-GPU a OpenCl [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Jan Samek, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C Otázky u obhajoby: Jaký je hlavní rozdíl mezi OpenCL device typu CPU a GPU? Co je to thread scheduling?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO