Čtečka QR kódů pro Android

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se věnuje problematice čtení dvourozměrných čárových QR kódů, návrhu a popisu implementace aplikace čtečky QR kódů pro mobilní platformu Android. V teoretické části analyzuje strukturu QR kódů včetně způsobu kódování obsažených informací a uvádí referenční přístupy, jakými lze tyto informace dekódovat. S ohledem na cílovou platformu Android navrhuje přístupy pro detekci QR kódů v reálném obraze a dekódování v zachyceném obraze z kamery mobilního zařízení. Závěrem hodnotí spolehlivost a výkonnost implementovaných funkcionalit a zamýšlí se nad možnostmi jejich dalšího budoucího rozšíření.
This bachelor thesis focuses on the topic of reading the QR codes with the aim of designing and description of the implementation of QR codes' reader application for Android mobile platform. In theoretical part it analyzes structure of the QR codes including the way of information encoding and states the possible reference approaches of decoding them. With regard to the target platform Android it proposes algorithms for the detection of QR codes in the real time image and for decoding of the captured image from a mobile phone camera. At the end it evaluates the reliability and efficiency of the implemented functionalities and considers possibilities of their further development.
Description
Citation
LOSKOT, R. Čtečka QR kódů pro Android [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Srovnával jste vytvořenou čtečku QR kódů s jinými existujícími čtečkami? Proč není v textu práce více popsána výsledná aplikace?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO