Databázový archív obrazových medicínských dat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá problematikou správy a zobrazení medicínských obrazových dat. Analyzuje problém získání informací z medicínského  formátu DICOM a jejich efektivní ukládání. Systém je navržen jako aplikace s grafickým klientem. Poskytuje rozhraní pro import dat ve formátu DICOM a rozhraní pro vyhledávání dat v databázi a jejich zobrazení. Implementace byla provedena v jazyce Java s podporou databáze SQLite.
The work deals with the management and display of medical images. Analyzes the problem of obtaining information from medical DICOM and efficient storage. The system is designed as an application with a graphical client. Provides an interface for importing data in a format DICOM and interface for retrieval of data in the database and display them. The implementation was done in Java with support for SQLite.
Description
Citation
LERCH, K. Databázový archív obrazových medicínských dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm E Otázky u obhajoby: Je možné mazat záznamy ve vašem systému? Podle čeho soudíte, že Váš systém je "naprosto vyvážený co do využívaní zdrojů paměti, frekvence procesoru a využívání místa na disku", jak uvádíte v závěru?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO