Převodník Ethernet na RS-232

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce je věnována problematice konstrukce převodníku Ethernet na RS-232 za pomocí jednočipového mikrokontroléru. Cílem je seznámit čtenáře se síťovou technologií Ethernet a technologií pro sériový přenos založený na protokolu RS-232 a zároveň s technologií vestavěných systémů pro konstrukci zařízení. Součástí práce je kompletní návrh převodníku Ethernet na RS-232 včetně návrhu a implementace firmware v jazyce C za využití LwIP TCP/IP stacku. Převodník je postaven na základě vývojového kitu STM3210C-eval, osazeného mikrokontrolerem rodiny STM32. V závěru práce je popsáno testování převodníku v modelových situacích a doporučené používání.
The thesis deals with construction of a convertor between Ethernet a RS-232 serial interface using a single-chip microcontroller. The aim is to make the reader acquainted with the technology of an Ethernet network and serial transfer based on RS-232 protocol. The embedded systems for the convertor construction are also explained. The thesis contains a complete design of Ethernet to RS-232 convertor including firmware analysis and implementation in C language using LwIP TCP/IP stack. The convertor has been built on STM3210C-eval development kit, equipped with STM32 family microcontroller. The conclusion describes testing in model situations and recommended usage.
Description
Citation
DREISEITEL, J. Převodník Ethernet na RS-232 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Václav Dvořák, DrSc. (předseda) doc. Ing. Josef Schwarz, CSc. (místopředseda) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " D ". Otázky u obhajoby: Z jakého důvodu byla navržena DPS větších rozměrů? V čem tkví problém u jiných než doporučených klientů a jak je možné tyto problémy řešit?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO