Webová aplikace pro správu elektronické knihovny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je vytvoření webové aplikace pro správu elektronické knihovny, která vytváří webové rozhraní nad programem Calibre. Při tvorbě bylo dbáno na to, aby byl výsledek dále jednoduše rozšiřitelný a přístupný širokému okruhu uživatelů. Základem systému je jazyk PHP a knihovna Nette Framework. Text této práce popisuje kompletní vývojový cyklus aplikace od rozboru současného stavu přes analýzu požadavků, návrh systému a návrh uživatelského rozhraní až po implementační detaily a rozbor testování na vzorku uživatelů.
The aim of this work is to create a web application for ebook library management which builds a web interface around Calibre. A particular focus was given to extensibility and accessibility for a large spectrum of users. The base of the system is the PHP programming language and the Nette Framework library. The text of this thesis describes the complete development process from the analysis of current situation, requirements analysis, system design and user interface design to implementation details and the analysis of testing on a sample of users.
Description
Citation
KOCMAN, R. Webová aplikace pro správu elektronické knihovny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Přemysl Kršek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Ing. Šárka Květoňová, Ph.D. (člen) Ing. Jan Samek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Na straně 30 píšete, že ve windows byly problémy s předáváním parametrů z PHP skriptu do příkazové řádky. Neuvažoval jste o použití knihoven cygwin? Jak velká skupina uživatelů testovala váš nástroj? Jak dlouho testy probíhaly? Z textu to není jasné a "skupina uživatelů" jsou i 2 lidé. Bylo součástí testování i instalace nástroje "nezasvědceným člověkem" jen dle návodu přiloženého na CD?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO