Inteligentní vyzvánění pro platformu Maemo nebo MeeGo

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá platformou Maemo a MeeGo. Cílem práce bylo vytvoření aplikace inteligentní změny vyzváněcích profilů. Tato změna probíhá na základě času, senzorů v telefonu jako je akcelerometr, senzor přiblížení, orientace telefonu a okolního osvětlení či na základě lokace. Práce popisuje teorii vývoj a ladění pro jiné platformy za použití metody cross-kompilace. Podrobně rozebírá návrh a implementaci aplikace. Zhodnocuje dosažené výsledky a zmiňuje možná budoucí vylepšení.
This bachelor's thesis deals with Maemo and MeeGo platform. The goal of the work was a creation of an application which handles the inteligent profile change. This change is controlled by time, phone sensors like accelerometer, proximity sensor, orientation senzor, ambient light sensor or by location. The work describes how to develop and debbug for different platforms by using cross-compiling. The Design description and implementation follows. Also there is evaluation of the result and discusion about further upgrades.
Description
Citation
ČEJKA, R. Inteligentní vyzvánění pro platformu Maemo nebo MeeGo [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen)
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm dobře (C). Otázky u obhajoby: Poznáte nejaké aplikácie pre alternatívne platformy (Android, iOS, Windows Phone, Bada) s podobným účelom? Ak áno, mohli by ste porovnať funkčnosť a užívateľské rozhranie s Vami vytvorenou aplikáciou? Ako inak by ste vyriešili potrebu reštartovať daemon bežiaci na pozadí po zmene nastavení? Dalo by sa využiť D-Bus?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO