Bezdrátová čidla pro měření hladiny vody

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem a realizací zařízení na měření hladiny vody. Tato data jsou bezdrátově odesílána do 500m vzdálené stanice. Práce se postupně zabývá možnými způsoby řešení, na základě kterých je vybráno řešení pro realizaci. V navazující části je popsán podrobný postup realizace. Na měření hladiny jsou použita ultrazvuková čidla, řídícím prvkem je procesor ATmega162 a data jsou odesílána vysílačem RC1280HP. Zařízení je navrženo tak, aby mělo co nejmenší spotřebu, protože jej bude napájet pouze baterie. Součástí této práce není řešení přijímací stanice. V části realizace je popsán funkční a otestovaný vzorek.
The thesis deals with both scheme and its implementation of water-level metering apparatus. This data are send wireless into 500 m distant station. Potential ways of solution are gradually studied and final design suggested. Detailed implementation methods are described in the following section. Ultrasonic sensors are employed for level measurement and controlling element is processor ATmega162, data are transmitted by transceiver RC1280HP. Apparatus is suggested with a view to the lowest power consumption considering it will be supplied only with a accumulator. Solving of accepting station is not a part of the thesis. Functional tested sample is understated in the execution section.
Description
Citation
POSPÍŠIL, J. Bezdrátová čidla pro měření hladiny vody [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Vozňák, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (člen) Ing. Radim Pust, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Uchytil, Ph. D. (člen) Ing. Zoltán Nagy, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Hajný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-08
Defence
Je rozsah 32cm dostatečný? Proč po odeslání obdélníkového signálu je přijat sinál sinusový?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO