Domácí telefonní ústředna pro VoIP

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá praktickým využitím VoIP technologie v kombinaci s opensource softwarovou pobočkovou ústřednou Asterisk v domácnosti. Podstatnou částí práce je popis funkce jednotlivých částí veřejné komutované telefonní sítě a sítě VoIP. Jsou popsány principy digitalizace hlasu,nejpoužívanější kodeky a některé protokoly hlasových bran. Zakončení tvoří návrh využití technologie VoIP v domácnosti a jeho následná realizace a ověření v praxi. 
The thesis explores practical applications of VoIP technology at home, in combination with the opensource private branch exchange Asterisk. A substantial part of this work is the documentation of the functioning of the main parts of public switched telephone networks (PSTN) and VoIP networks. Also described are the principles of voice digitization, commonly used codecs and several VoIP protocols. The last part of the thesis focuses on the design, practical realization and verification of two home VoIP installations.
Description
Citation
BÍLEK, T. Domácí telefonní ústředna pro VoIP [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2008-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO