Srovnání vybraných způsobů ocenění pro bytové jednotky v typových domech v okrajových částech města Brna

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na srovnání vybraných způsobů ocenění pro nemovitost typu byt v městských částech Brna, a to konkrétně bytů v panelových zástavbách. Teoretická část popisuje základní pojmy spojené s oceňováním, popisuje metody oceňování a také oceňované lokality. Praktická část je zaměřena na ocenění bytů, a to dle platného cenového předpisu a to porovnávacím způsobem, porovnávacím způsobem (metodou přímého porovnání) a výnosovou metodou pro stanovení obvyklé ceny.
This diploma thesis is focused on the comparison of selected methods of apartment valuation in the location of Brno, in specific on the apartment - high-rise block. The theoretical part describes the basic notions connected with valuation, describes the methods of valuation and also the valuated locations itself. The practical part deals with the aparment valuation using these methods - the method according to price provision, specifically comparative technique, then the comparative method itself but not according to price provision and finally using the yield method for an assessment of the current price.
Description
Citation
VOVSOVÁ, A. Srovnání vybraných způsobů ocenění pro bytové jednotky v typových domech v okrajových částech města Brna [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (místopředseda) Ing. Boris Biely (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2012-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO