Nasazení virtuálních serverů pro ISP

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce popisuje principy fungování virtualizace založené na projektu Xen. Text je zaměřen hlavně na zprovoznění systému za účelem jeho pozdějšího využití v prostředí ISP. Cílem této práce je také prozkoumat možnosti právě tohoto pozdějšího nasazení v prostředí ISP a vybrané řešení dále rozpracovat, aby bylo možné jej buď nasadit, nebo na vývoji pokračovat nezávisle na autoru této práce. Práce navrhuje a z větší části také implementuje systém, na kterém lze založit provoz širokého spektra služeb, kdy pro provoz těchto služeb není třeba zasahovat do již naprogramovaného systému.
This thesis describes principals of virtualization based on the Xen project. Text focuses mainly on putting system into service for purpose of it's subsequent use by ISPs. The goal of this work is also to explore the possible usages of virtualized systems based on the Xen by ISPs. One of these possibilities will be specified to the point when it will by usable or it will be able to be developed independently of author of this work. This work also designs and mostly implements system, which can be used as a base for wide spectrum of of services, when installing these services doesn't effect the rest of the system.
Description
Citation
ZELENÝ, J. Nasazení virtuálních serverů pro ISP [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO