Získávání znalostí z databází

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou získávání znalostí z databází. Jsou zde podrobně probrány metody pro dolování dat z databází. Konkrétně se tato práce zaměřuje na metodu získávání znalostí pomocí Asociačních pravidel a to za pomocí algoritmu Apriori. Cílem práce bylo implementovat vybranou metodu a její funkčnost ověřit na vybraném vzorku dat. Aplikace je implementována v programovacím jazyce Java a vzorek dat, nad kterými metoda pracuje je uložen v souboru XML. Nejedná se tedy o klasické získávání znalostí z databáze, nýbrž z XML souboru. Informace pro spuštění dolovací úlohy jsou načítány z konfiguračního(systémového) XML dokumentu. Získané znalosti jsou poté ukládány do systémového XML dokumentu.
This Bachelor work describes knowledge data discovery. There are in detail described methods of data mining in this text. This work is focusing principally on Associative rules method of knowledge data discovery, applying Apriory algorithm. The purpose of this work was to implement chosen method and verify its functionality on particular sample of data. Application is implemented in Java programming language and the sample of data, used for our method, is saved in XML file. Application doesnt work with classic database, but with XML file. Information needed to run the program is loaded from input (system) XML document. Discovered data are saved to system XML document.
Description
Citation
JAROŠ, O. Získávání znalostí z databází [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2008-06-09
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO