Využití GPU pro akcelerované zpracování obrazu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Akceleraci zpracování obrazu lze provést více způsoby. Tato práce se zaměří na novou technologii využívající grafické procesory s architekturou, která umožňuje univerzální využití. Architektura nese název NVIDIA CUDATM (Compute unified device architecture). Práce poučí o této technologii a ukáže základní terminologii nutnou pro pochopení následujících kapitol. Pro otestování této technologie je zvoleno zpracování obrazu pomocí konvoluce. Ukážou se některé počáteční a jiné chyby návrhu algoritmu a směr dalšího možného urychlení.
Acceleration of image processing can be done by more than one way. This work is oriented to new technology using graphics processing unit with architecture which allows universal usage. The architecture has called as NVIDIA CUDATM (Cumpute unified device architecture). This work instructing about this technology and show basic terminology needed to understand other chapters. Convolution image processing is selected to testing this technology. It describes some first mistakes in algorithm design and show other steps of acceleration.
Description
Citation
HORÁK, L. Využití GPU pro akcelerované zpracování obrazu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2008-06-09
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO