Hodnocení vybraných metod vyhledávání ve stromových strukturách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Úloha vyhledávat je široce rozšírená operace ve všech jejích možných podobách. Současný vývoj ukazuje na vzrůstající význam efektivních vyhledávacích metod. Proto tato práce se zabývá hodnocením nejrychlejších vyhledávacích metod současnosti, a to AVL stromem, červeno-černým stromem, rozvinutým stromem a přeskakujícím seznamem. Kromě toho se snaží doporučit je k jejich správnému použití. Doplňkovým cílem této práce je vytvořit učební nástroj (studijní pomůcku), která by ulehčila lepšímu porozumění úskalí každé individuální vyhledávací metody.
A function to search is widely used operation in all possible forms. Recent developments show increasing importance of far more effective search methods. That is why this work deals with an evaluation of the fastest search methods at present time, namely AVL tree, red-black tree, splay tree and skip list. Moreover, it tries to recommend them for their correct usage. A supplementary goal of this thesis is to create a learning tool (study aid), which would facilitate better understanding of pitfalls of each individual search method.
Description
Citation
TŘÍSKA, V. Hodnocení vybraných metod vyhledávání ve stromových strukturách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2008-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO