Databáze specifikací bezpečnostních protokolů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o bezpečnostních protokolech, které slouží jako prostředek pro vytvoření chráněné komunikace ve veřejné síti, Internetu. Bezpečnostních protokolů je celá řada. Proto jsem vybral jen pár nejznámějších protokolů a podrobně je analyzoval. Z dostupných zdrojů jsem shromáždil informace o protokolech, které vždy jednotně uvádím u každého z nich. Hlavním přínosem mé studie o bezpečnostních protokolech je prozkoumání množin, které se úzce vztahují k běhu bezpečnostního protokolu. Jedná se o množinu znalostí a množinu předpokladů jednotlivých subjektů, které se podílí na komunikaci pomocí daného protokolu. Tyto množiny pak uvádím v počátečním, cílovém a aktuálním stavu. Na závěr shrnuji všechny zpracované protokoly do přehledné tabulky, která je i s detaily všech protokolů převedena do počítačové databáze a veřejně přístupná na fakultních stránkách.
This bachelor's thesis is about the security protocols which are necessary for safe communication in the Internet. There are various kinds of security protocols in use but this work covers only selection of most important of them. I have tried to gather all available information and work them out into uniform database which can be used for further processing. In my opinion, main aid of this work is precise description of knowledge baseand prediction base of each protocol. Also all possible conditions and states are described. The end of part of this work sums up all concerned protocols into a user-friendly table which is used in web-side database accessible from the Internet.
Description
Citation
PAPEŽ, Z. Databáze specifikací bezpečnostních protokolů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2008-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO