RONJA TWISTER pomocí FPGA

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
RONJA je open-source hardwarový projekt, jehož výsledkem je stejnojmenné zařízení umožňující bezdrátový přenos dat pomocí světelného paprsku. Tato práce se zabývá elektronickým modulem RONJA Twister, tvořícím rozhraní mezi metalickým Ethernetem a vlastním optickým přenosem. Cílem práce je reimplementovat modul pomocí technologie FPGA při zachování zpětné kompatibility. V rámci práce je modul navíc rozšířen o technologii Auto-Negotiation, čímž dochází k prevenci některých problémů spojených s používáním původní varianty modulu Twister.
RONJA is an open-source hardware project for an optical data-link device which utilizes a visible-light beam for wireless data transmission. This thesis focuses on a single electronic module called RONJA Twister, which forms an interface between metallic Ethernet and the optical transmission itself. The purpose of this project is to reimplement the original Twister module design in a backward-compatible manner using FPGA technology. Furthermore, the proposed and implemented solution enhances the module by incorporating the Auto-Negotiation capability which mitigates several issues of the original Twister module.
Description
Citation
MATYÁŠ, J. RONJA TWISTER pomocí FPGA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Václav Dvořák, DrSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: Jaký podíl na spotřebě zdrojů v FPGA má funkce autonegociace, která je Vámi představeným rozšířením?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO