Datamining z jabberu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá získáváním a analýzou dat ze sítě pro rychlé zasílání zpráv Jabber. Je zde popsán návrh klienta, který sbírá data a následně je ukládá do databáze. Tento klient plní funkci robota, který vhodně reaguje na zvolené dotazy. Dále jsou nashromážděné informace analyzovány. Pro tento účel byla nejprve provedena jejich transformace, která zohledňuje časové vlastnosti dat. Následně byla využita shluková analýza pomocí algoritmu k -means a nástroje RapidMiner. Výsledky získané procesem data mining jsou poté vhodně upraveny a prezentovány v grafické formě i pomocí tabulky.
This bachelor's thesis deals with the collection and analysis of data from the network for the Jabber instant messaging. There is a client decsribed that collects data and then stores them in a database. The client performs the function of a robot that responds appropriately to the selected questions. Further information is collected for analysis. For this purpose their transformation was first made, that reflects the temporal characteristics of data. It was subsequently used algorithm k-eans of tool RapidMiner. The results are presented by graphical form and using a spreadsheet.
Description
Citation
SENDLER, J. Datamining z jabberu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Václav Dvořák, DrSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: Vysvětlete Váš přístup k návrhu databáze, především se zaměřte na vazby 1:n mezi entitními množinami "presence", "resource" a "status" a jejich realizaci na úrovni návrhu schématu databáze DDL. Diskutujte výhody a nevýhody redundance informací v takto navržené databázi.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 1 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO