Anotace síťového provozu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá metodami rozpoznávání aplikačního protokolu v síťovém provozu. Jsou zde rozebírány a diskutovány jednotlivé metody z hledika efektivity. Dále tato práce popisuje vývoj nástroje pro podporu ruční anotace síťového provozu, který používá kombinaci vybraných metod. Na závěr tato práce obsahuje popis a výsledky experimentů provedených s vytvořeným nástrojem a diskutuje jeho efektivitu a možná rozšíření.
This thesis focuses on methods for network traffic classification. Furthermore the thesis analyzes the advantages and limitations of theese approaches. This work coveres development of a new tool for manual network traffic inspection and classification which uses a combination of selected classification approaches. At the end of this thesis results of conducted experiments are presented and some possible future improvements are proposed.
Description
Citation
HOLAKOVSKÝ, J. Anotace síťového provozu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Otto Fučík (předseda) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm dobře C. Otázky u obhajoby: Uvažoval jste možnost paralelizovat jednotlivé analyzátory separátními procesy (knihovna multiprocessing nezatížena GILem)? 
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO