Mapování algoritmů do technologie FPGA s využitím nástrojů vysokoúrovňové syntézy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá způsoby popisu hardware. Představuje metody používané při syntéze popisu a následně na sadě algoritmů porovnává dnes běžný nízkoúrovňový popis v jazyce VHDL s nově nastupující vysokoúrovňovou syntézou, kdy je komponenta popisována na algoritmické úrovni ve vyšším programovacím jazyce. Předmětem srovnání je poměr času potřebného pro implementaci a optimálnosti výsledné komponenty.
This thesis deals with ways to describe hardware. It presents the methods used in the synthesis of the description and then it compares on a set of algorithms currently common low level description in VHDL with the newly emerging high-level synthesis, where a component is described at a algorithmic level in higher programming language. The object of comparison is the ratio of time required for implementation and optimality of the resulting components.
Description
Citation
KUPKA, D. Mapování algoritmů do technologie FPGA s využitím nástrojů vysokoúrovňové syntézy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Václav Dvořák, DrSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: Je možné odstranit datové závislosti způsobené proměnnými obuf_cnt a ibuf_cnt? Pokud ano, jaký vliv to bude mít na výsledné parametry obvodu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO