Implementace pluginu portmap do projektu BusyBox

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá implementací portmapu pro balík BusyBox. První část se zabývá teoretickou průpravou a konkrétně zasvěcuje čtenáře do technologie volání vzdálených procedur (RPC), datové reprezentace (XDR) a portmap protokolu. Druhá část práce stručně seznamuje čtenáře s projektem BusyBox a popisuje implementaci pluginu portmap. V závěru se pojednává o dosažených výsledcích.
This bachelor thesis deals with an implementation portmap of the BusyBox package. The first part deals with the theoretical background of the thesis in particular, introducing the technology of remote procedures call, data representation, and the portmap protocol. The second part of the thesis briefly acquaints the reader with the BusyBox project and describes an implementation of the portmap plugin done within the the thesis. The conclusion of the thesis summaries the work that has been done and discusses possible future work in the area.
Description
Citation
HUBA, L. Implementace pluginu portmap do projektu BusyBox [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: V kapitole 7.2 popisujete testování stability Vašeho pluginu portmap tak, že zasíláte na port, kde tento plugin naslouchá, poškozené UDP packety. Je toto testování vůbec testování Vašeho pluginu, když o zpracování příchozích packetů se starají použité RPC knihovny a Vašemu pluginu jsou předány již zpracovaná data ve formě konkrétní nadefinované struktury ?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO