Vývoj webových aplikací pomocí jazyka XUL

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem práce je představit jazyk XML User Interface Language (XUL) a srovnat postup tvorby aplikací pomocí XUL s existujícími rámci pro vývoj webových aplikací. Dále se práce zabývá návrhem internetového obchodu a jeho implementací pomocí jazyka XUL. Rozhraní aplikace pro nakupujícího bude implementované v prostém HTML. Nakonec srovnává uživatelské rozhraní v XUL s rozhraním v HTML a hodnotí vhodnost jazyka XUL pro tvorbu internetových aplikací.
Aim of the thesis is to introduce the XML User Interface Language (XUL) and compare the process of building web applications in XUL with the existing frameworks for developing web applications. Moreover the thesis deals with a design of an e-shop and its implementation in XUL language. The interface for customers will be implemented in HTML. In the end the thesis compares the user interface in XUL with the user interface in HTML and evaluates the suitability of XUL language for building web applications.
Description
Citation
RAUL, O. Vývoj webových aplikací pomocí jazyka XUL [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) Ing. Ivana Burgetová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Vyjmenujte hlavní výhody XUL oproti běžně používaným internetovým technologiím (např. (X)HTML). Zaměřte se také na množství komponent, které lze v XUL využít. Existují nějaké programové prostředky, které umožní spustit aplikaci v XUL jako desktopovou?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 10 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO