Přibližné vyhledávání řetězců

No Thumbnail Available
Date
Authors
Toth, Róbert
ORCID
Advisor
Kaštil, Jan
Referee
Košař, Vlastimil
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problémem přibližného vyhledávání řetězců, označovaným též jako vyhledávání s chybami. Nejprve bude definován problém samotný a demonstrována rozmanitost jeho využití, následována krátkým shrnutím rozdílných přístupů k této problematice. Zbývající část práce bude zaměřena na algoritmy založené na využití deterministických konečných automatů. Budou představeny hlavní algoritmy v této oblasti. Ty budou následně implementovány v programovacím jazyku Python a jejich výkonnost důkladně otestována na sérii experimentů.
This thesis deals with the problem of approximate string matching, ie. string matching allowing errors. Initially, we will define the problem itself and demonstrate variety of it's applications, followed by short survey of different approaches to cope with this problem. The remaining part of the work is focused on algorithms based on the use of deterministic finite automatons. Main algorithms in this area will be presented. Those will be implemented in Python programming language and thoroughly compared in series of experiments.
Description
Citation
TOTH, R. Přibližné vyhledávání řetězců [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Václav Dvořák, DrSc. (předseda) prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Ráb (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Mohl byste porovnat implementované algoritmy z hlediska výkonnosti při vyhledávání vzorů ve velmi rozsáhlých textech?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO