Vyhledávání korespondujících objektů ve dvojici snímků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce shrnuje část problematiky stereoskopie a popisuje nejrozšířenejší metody na hledání korespondujících objeků ve dvojici stereo snímků. Zaměřuje se hlavně na metody hledání vzoru, založených na porovnávání intenzit. Tyto metody se snaží vylepšit za pomoci SIMD SSE instukcí. Výsledek je pak otestován na testovacích snímcích a vyhodnocen. Metody jsou implementovány v jazyce C++ a také v jazyce symbolických instrukcí.
This thesis is aimed on area of stereoscopy. At first, there is  some space dedicated to stereoscopic theory, primarily to seaching of corresponding objects in a stereo image pair. Main attention is given to template matching methods, which are based on intesity comparison. Then we try to optimize these methods with SIMD SSE instructions and run some tests with image examples. These methods are implemented in C++ and also in assembly language.
Description
Citation
VRBENSKÝ, A. Vyhledávání korespondujících objektů ve dvojici snímků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jaroslav Ráb (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: Na straně 15 píšete, že z jednoho snímku prostorový vjem nezískáme. Je tomu opravdu tak? Které další faktory přispívají k pochopení prostoru kolem nás a jsou obsaženy v jednom snímku?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO