Výpočet numerické integrace na platformě FITkit

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce pojednává o uplatnění numerické metody řešení diferenciálních rovnic pomocí Taylorovy řady. Tento postup byl implementován pomocí specializovaných elementárních numerických procesorů v hradlovém poli FPGA obsaženém ve FITkitu. Bylo tedy nutné vyvinout prostředí, které by dokázalo přijaté hodnoty interpretovat a zobrazit do grafu. Dále bylo pro dobré pochopení postupu výpočtu bylo nutné vyvinout aplikace, které dokázaly prvky zobrazit v podobě, která je vhodná pro neznalého pozorovatele. Je zde také experimentováno s různými úpravami tohoto postupu, aby byla zvýšena rychlost výpočtu.
This work discusses the application of numerical methods for solving differential equations using the Taylor series. This procedure was implemented using elementary numerical specialized processors in FPGA contained in FITkit. It was necessary to develop an environment that would be able to interpret the received values and display the graph. It was for a good understanding of the calculation procedure was necessary to develop applications that are able to view the elements in the form appropriate for the uninformed observer. It also experimented with various modifications of this procedure in order to increase the speed of calculation.
Description
Citation
MAREK, M. Výpočet numerické integrace na platformě FITkit [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Václav Dvořák, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: Jste si jistý, že na str. 14, 15 máte správné analytické řešení? Vaše aplikace dokáže zobrazovat výsledky z FITkitu, proč jste to neuvedl ve své bakalářské práci? Jak se v současné době pozná ve vaší aplikaci, že došlo k chybě výpočtu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 10 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO