Adaptive Web Portal

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Bakalářská práce byla vypracována na studijním pobytu na "Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Vila Real, Portugalsko (UTAD)", a je zpracována v angličtině. Práce se zabývá dvěma hlavními tématy. V prvním zkoumáme možnosti nabízení obsahu portálu jeho navštěvníkům. Nabízení je založeno na modelování chování uživatele portálu a na systému hierarchického nabízení obsahu. Druhé téma se zabývá šířením obsahu webu do sociálních sítí a poskytováním dat a funkcionality webu aplikacím třetí strany pomocí aplikačního programového rozhraní. První kapitoly popisují použité technologie, protokoly a bezpečnostní zranitelnosti webu. Další kapitoly jsou věnované návrhu aplikace a její následné implementaci. Práce je součástí projektu na univerzitě UTAD a funkce v tomto projektu je definována v úvodu technické zprávy.
This Bachelor's Thesis was performed during a study stay at the Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Vila Real, Portugal. The Thesis deals with two main topics. The first topic studies possibilities of content offering to a particular user. Content offering is built on the model of portal user behavior and hierarchical system of content offering. The second topic deals with content propagation to the social networks and way how to provide data and web functionality to a third party application throught the application programming interface. The first chapters of technical report describe used technologies, protocols and web security vulnerabilities. Other chapters are devoted to the application design and subsequent implementation. This Thesis is a part of the project at the Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro. Functionality of the Thesis in this project is described in the introduction of technical report.
Description
Citation
PÁCHA, A. Adaptive Web Portal [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (člen) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-08-23
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: Jaké sociální sítě Váš projekt podporuje? Jak je toto propojení realizováno? Můžete, prosím, krátce shrnout odezvy z prezentací na zahraniční univerzitě, kde jste projekt řešil?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO