Uživatelské rozhraní k multimediálnímu slovníku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce popisuje návrh a implementaci uživatelského rozhraní k multimediálnímu slovníku. Cílem této práce je vytvořit aplikaci s podporou hlasového vstupu a otestovat schopnost rozpoznání zadávaných slov. Výsledný slovník umožňuje zadávání slov hlasem, bez nutnosti psaní. Také je zde možnost použít vlastní textovy soubor se slovíčky a jejich překladem.
This bachelor's thesis contains design and implementation of user interface for multimedia dictionary. The goal of this work is to create an application with support for voice input and to test the ability to recognize given words. The resulting dictionary allows to speak the desired word, without the need to type it. There is also a possibility to use your own text file with words and their translations.
Description
Citation
DIVÁCKÝ, R. Uživatelské rozhraní k multimediálnímu slovníku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Dr. Ing. Pavel Zemčík (předseda) doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (místopředseda) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další doplňující otázky členů komise. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "E". Otázky u obhajoby: Z textu práce není jasné, jak funguje odhad délky vokálního traktu. Můžete ho prosím popsat, a také komentovat použitou rovnici 2.6? Můžete blíže komentovat reakce uživatelů na Váš současný návrh GUI a popsat změny, které byste provedl, aby váš program lépe odpovídal jejich potřebám?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO