Hodnocení finanční situace podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Finanční situace a finanční hospodaření je nutno sledovat celým komplexem ukazatelů a na jejich hodnoty pohlížet v časovém vývoji a v souvislostech tak, aby výsledek hodnocení zobrazoval celkovou ekonomickou situaci podniku a umožňoval vytipovat příčiny dané situace. Pokud má být podnik ekonomicky úspěšný, musí být finanční analýza součástí komplexu finančního řízení podniku, neboť zajišťuje zpětnou vazbu mezi předpokládaným efektem řídících rozhodnutí a zkušeností. Vypracovaná analýza je zaměřena na odhalení slabých a silných stránek podniku. Veškeré údaje použité v této práci jsem čerpal z poskytnutých podnikových dokumentací. Cílem mé diplomové práce, bylo vypracovat finanční analýzu, která obsahuje mé teoretické zkušenosti, které jsem získal studiem na Vysoké škole technické, fakultě podnikatelské, v porovnání s odbornými údaji v dané firmě. Velmi významným úkolem mé práce, bylo odhalit hospodaření daného podniku. Navzdory skutečnosti, že finanční analýza nepřináší dokonalou odpověď na všechny otázky, které si podnik klade, je velkým přínosem v hodnocení minulého vývoje, objevení problematických oblastí a předpovědi vývoje budoucího.
The financial situation and financial economy are to be controlled by a whole complex of indicators and their values looked on in the time progress and context so that the evaluation outcome may reflect the whole economic state of the company and enable to point out causes of the actual situation. If the firm shall be economically flourishing, the financial analysis has to be a part of the complex of the company´s financial management because it provides a feedback between the expected effect of managing decisions and experience. The elaborated analysis is focussed on detection of weak and strong points of the firm. All the data used in this work are drawn from the provided firm documemtation. The goal of my diploma thesis was to elaborate a financial analysis containing my theoretical experience. I have gained by my study at the College with the relevant data in the present company. A particularly substantial task of my work was to bring running of the existing company´s businesses to light. Despite of the fact that the financial analysis does not bring a complete answer to all question the company have been asking themselves, i tis a great constribution to the evaluation of the past development, detection of problematical areas and prediction of the future development.
Description
Citation
NEJEZCHLEBA, R. Hodnocení finanční situace podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Emil Svoboda, CSc. (předseda) Ing. Václav Zeman (místopředseda) prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO