Detekce a klasifikace vojenských cílů ve videosignálu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je návrh a implementace vhodných algoritmů na detekci a klasifikaci vzdálených cílů. Čtenář bude seznámen s dvojicí algoritmů pro detekci pohybu. Jedná se o odčítání dvou po sobě jdoucích snímků a o komplexnější algoritmus, který je založený na Bayesovském klasifikátoru. Dále mu budou představeny dva možné způsoby klasifikace, konkrétně pomocí support vector machines a pomocí množiny lineárních klasifikátorů. V závěru práce budou dané algoritmy zhodnoceny.
The aim of this thesis is to design and implement algorithms for detection and classification of distant targets. The reader will become familiar with algorithms for detection of a movement, namely image difeerentiation and an algorithm based on a Bayes classifier. In the following two possible ways of classification, one using support vector machines and the second one utilizing a set of linear classifiers, will be introduced. At the end of this thesis results of the algorithms will be described and evaluated.
Description
Citation
KOŠÍK, M. Detekce a klasifikace vojenských cílů ve videosignálu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. František Zbořil, CSc. (předseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise byla seznámena s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl otázky členů komise. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Otázky položili členové komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO