Poradce při nákupech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou nalezení nejkratší cesty v obchodu pro zvolený nákup. Jsou zde popsány technologie pro tvorbu www stránek. Pro procházení stavového prostoru jsou uvedeny algoritmy k nalezení nejkratší cesty mezi dvěma body a k řešení problému obchodního cestujícího. Dále je uveden návrh a implementace aplikace se všemi použitými technologiemi (PHP, Nette, MySQL, JS, JQuery) za použití Dijkstrova algoritmu pro nalezení nejkratší cesty a genetického algoritmu pro řešení problému obchodního cestujícího.
The attached bachelor thesis deals with nding the shortest ways in a shop for the selected purchase. The different technologies of creating web pages are described. As for the state space search algorithms are given for nding the shortest path between two points and for solving the travel salesmen problem. The thesis continues with the description of a design and implementation of application with all used technologies (PHP, Nette, MySQL, JS, JQuery) applying the Dijkstra's algorithm for nding the shortest path and genetic algorithm for solving the travel salesmen problem.
Description
Citation
KOCOUREK, J. Poradce při nákupech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Ing. Šárka Květoňová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm výborně (A) . Otázky u obhajoby: Jak dlouho typicky trvá vyhledání ideální cesty hypermarketem? Proč došlo v ER diagramu k oddělení entitních množin "log" a "log_shop"?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO