Social Desktop

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá tématem sociálních sítí a jejich vlivem na každodenní používaní osobního počítače. Představuje projekt KDE Silk, který se snaží webové služby do prostředí pracovní plochy integrovat a práci nejen se sociálními sítěmi zjednodušit. V rámci vlastní práce je představen doplněk pro KDE Plasmu - Geoweb, který je implementován jako součást projektu KDE Silk. Geoweb slouží na správu aktuální polohy uživatele s přidanými informacemi relevantními k této poloze. Druhy informací které Geoweb poskytuje, sou dostupné ve formě rozšíření.
This Bachelor thesis describes problem of social networking and its influence to everyday usage of personal computers. It introduces project KDE Silk, which is integrating web services into workspace of desktop environment and making daily work not only with social networks easier and more pleasant. As practical part of this thesis is presented addon for KDE Plasma - Geoweb implemented as part of KDE Silk. Geoweb is used for managing actual user location with additional information relevant to the given position. Various types of information are provided as plugins for Geoweb.
Description
Citation
SCHIFFER, P. Social Desktop [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na dotazy členů komise. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené dotazy rozhodla práci hodnotit stupněm "B".
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO