Získávání znalostí z databází

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou získávání znalostí z databází, konkrétně metodou Bayesovské klasifikace. Cílem práce bylo implementovat vybranou metodu dolování dat a její funkčnost ověřit na vybraném vzorku dat. Aplikace je implementována v programovacím jazyce Java a data určená pro dolování jsou uložena v databázi MySQL. Informace potřebné pro spuštění dolovací úlohy jsou načítány ze vstupního DMSL dokumentu. Získané znalosti jsou poté ukládány také do DMSL dokumentu. Jazyk DMSL musel být rozšířen pro potřeby Bayesovské klasifikace.
This bachelor's thesis deals with knowledge discovery in databases and is focused on Bayesian classification. The main goal of this thesis was to implement one of the methods of data mining and to verify its functionality on chosen data set. The application is implemented in programming language Java. MySQL database was chosen as a data storage for data set prepared to extract patterns from it. Information needed to start data mining task are gained from input DMSL document. The results of data mining are also stored into output DMSL document. The DMSL language had to be extended because of implemented method, Bayesian classification.
Description
Citation
JIRMÁSEK, T. Získávání znalostí z databází [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO