Příprava domácích úloh pro předmět Algoritmy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a vytvořením nové sbírky úloh pro předmět Algoritmy. Na začátku jsou vysvětleny pojmy algoritmus a algoritmická složitost, jsou popsány všeobecné vlastnosti a druhy algoritmů. Dále jsou podrobně popsány jednotlivé řadicí a vyhledávací algoritmy, které byly zpracovány v rámci sbírky úloh. Je vysvětlen princip činnosti, definována algoritmická složitost, do jaké kategorie algoritmus spadá, oblast použití, výhody a nevýhody. Další část popisuje principy systému pro automatizované zadávání a hodnocení úloh. Poslední kapitola se zabývá popisem implementace jednotlivých částí systému.
This bachelor's thesis deals with a new set of exercises for a subject Algorithms. There are explained terms such as algorithm and complexity, described general properties and types of algorithms. Further, particular sort and search algorithms covered in the set of exercises are described in more details. There is explained how these algorithms work, described their complexity, category, field of use, advantages and disadvantages. Next part presents principles of a system for automated generation and rating of exercises. The implementation of particular parts of system is described in the last chapter of this paper.
Description
Citation
VRÁBELOVÁ, P. Příprava domácích úloh pro předmět Algoritmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO