Optimalizace uložení materiálu pro přepravu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá aplikací pro optimalizaci uložení materiálu pro přepravu. Aplikace je vyvíjena ve spolupráci se společností Škoda Auto a.s., která řeší problém přepravy materiálu v kontejnerech z výrobních hal v České republice do montážních závodů v zahraničí. Zde je popsána její analýza, návrh i implementace. Aplikace se skládá ze dvou částí. První vypočítá optimalizaci - vybere z množiny modulů (krabic) vhodnou kombinaci a umístí ji kontejneru. Druhá část aplikace toto rozložení zobrazuje. Část této práce je také věnována příbuzným optimalizačním metodám, zejména pak Knapsack a Bin-packing problému.
This bachelor thesis treats of application of stuff placing optimization for transport. Application is developed in cooperation with Škoda Auto a.s., which solves the problem of transport materials in containers from their factories to assembly halls abroad. It describes an application analysis, a plan and an implementation. Application consist of two parts. The first computes the optimalization - it selects subset from set of moduls (boxes) and it locates this boxes to a container. The second part of application display the stuff placing. The part of this bachelor thesis is also set of agnated optimalization methods, mainly Knapsack and Bin-packing problem.
Description
Citation
VACEK, M. Optimalizace uložení materiálu pro přepravu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO