Informační systém Hotelnet

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem mé práce bylo vytvořit systém ovládaný přes webové rozhraní, který umožňuje administrátorům spravovat uživatele a počítače v malé síti (do 250 počítačů) a spravovat celou tuto síť. Systém je modulární. Jeho výhodou tedy je, že pokrývá požadavky různých druhů sítí. Vše je ovládáno přes přehledné webové rozhraní. Součástí celého systému jsou PHP skripty pro Linux, běžící na routru, které umí komunikovat se systémem a nastavit router podle údajů zadaných přes webové rozhraní. Uživatelům jsou přiřazena práva, podle kterých mají přístup do některých částí systému. K vytvoření systému jsem použil v dnešní době běžné technologie pro tvorbu dynamických webových aplikací jako jsou databázový systém PostgreSQL, skriptovací jazyk PHP a značkovací jazyk HMTL.
The main objective of my work was to create a system administered over the web interface, where administrators may control users and computers in a small-area network (max. 250 computers). The system is modular to meet requirements of different networks and is administered over the web interface. A part of the whole system is created by PHP scripts for a Linux router, which are connected to the database and can set the router. Users have assigned rights to access to different parts of the system. The system was developed in common technologies like database system PostgreSQL, script language PHP, and mark-up language HTML.
Description
Citation
ŠTURALA, A. Informační systém Hotelnet [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO