Nástroj pro analýzu zabezpečení bezdrátových sítí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá bezpečností bezdrátových sítí a počítačovými útoky. Obsahuje popis různých zabezpečení sítí, nejznámějších útoků a nástrojů, kterými jsou útoky proveditelné. Samotná praktická část se zabývá vytvořením aplikací provádějící útoky SYN Flooding, Man in the Middle a IP Spoofing. Součástí praktické práce je i prezentace dosažených výsledků. Cílová platforma je operační systém Linux.
This thesis deals with security of wireless networks and computer attacks. You can find description of various securities networks, most common attacks and tools for conducting these attacks. The goal of practical part is to create tools conducting SYN Flooding, Man in the Middle and IP Spoofing attack. The presentation of results is also included. The application is intended for Linux operating system.
Description
Citation
ŠENOVSKÝ, J. Nástroj pro analýzu zabezpečení bezdrátových sítí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Karel Masařík, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm E. Otázky u obhajoby: Jak byste navrhnul skutečné testování produktů obdobného zaměření např. pro zvolení vhodného prostředku pro potřeby bezpečnostního auditu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 5 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO