Nástroj pro podporu časového plánování v projektech: Metody CPM a PERT

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá tématem projektového řízení. Nejprve je vysvětlena teorie týkající se problematiky projektového řízení a principy metod CPM (Critical Path Method) a PERT (Program Evaluation and Review Technique). Dále je na základě analýzy dostupných nástrojů na trhu proveden návrh nové aplikace a jeho implementace. Aplikace byla implementována v jazyce Java. Závěrem jsou zhodnoceny dosažené výsledky a je uveden návrh možných rozšíření.
This bachelor's thesis deals with project management. At first is explained theory of project management and principles of method CPM (Critical Path Method) and PERT (Program Evaluation and Review Technique). Based on the analysis of existing tools for planning was made design and implementation of our aplication. The system has been implemented in programming language Java. Conclusion is made summary of the achieved results and~possible future extension.
Description
Citation
BENEŠ, J. Nástroj pro podporu časového plánování v projektech: Metody CPM a PERT [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Metodu CPM je možné implementovat nad grafem, kdy činnosti jsou buď na hranách nebo ve stavech. Kterou z těchto variant podporuje Váš přístup a proč nepodporuje druhou z nich? Jaké druhy rezerv při výpočtu CPM znáte? V čem se od sebe liší? Co je to hranohranová matice a jaký je její význam při výpočtu CPM? Jaké znáte možnosti odritičtění projektu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO