Bezdrátové senzory pro inteligentní domácnost

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá senzory pro bezdrátovou komunikaci v inteligentní domácnosti. Úkolem senzorů je navázat spojení s řídící jednotkou přes kterou budou definovaným aplikačním protokolem odesílány údaje získané měřením okolí. Práce detailně analyzuje vliv rušení této  komunikace a nabízí možnosti jeho eliminace pro zvýšení stability samotné komunikace. Jako prototyp senzoru je využit vývojový kit společnosti Microchip.
This thesis deals with sensors for wireless communication in smart homes. The task of sensors is to establish connection with controlling unit through which the measured data  will be sent using defined application protocol. The work analyzes in detail the influence of interference on this communication and offers solutions of eradicating this interference to improve stability of communication itself. As a prototype for sensor device we used development kit from Microchip company.
Description
Citation
BRYCHTA, T. Bezdrátové senzory pro inteligentní domácnost [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Schwarz, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Petr Motlíček, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Může síť automaticky (a kvalifikovaně) rozhodnout, zda je výhodnější při rušení přeladit na jinou frekvenci, anebo spíše zpožďovat komunikaci? Pokud ano, jakým způsobem?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO