Časově-frekvenční analýza signálu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá tématem časově-frekvenční analýzy signálu. Budou vysvětleny základní pojmy z oblasti spracování a spektrální analýzy signálů, speciálně zaměřené na převod z časové oblasti do oblasti frekvenční a naopak. Hlavním zaměřením práce je podrobně vysvětlit a porovnat dvě nejznámější metody, přesneji Fourierovu a vlnkovou transformaci. Výsledky bude možné demonstrovat na implementované aplikaci, která načítá zvukovou nahrávku a určí pomocí uvedených metod frekvenci v zadaném čase.
This bachelor thesis is dealing with explanation of time-frequency signal analysis. Basic definitions and terms of signal processing and spectral analysis will be explained, especially focused on transfer time domain into freqency and inverse. The main objective of thesis is to explain in detail and compare two of the most popular methods, Fourier transform and Wavelet transform. Results will be illustrated on implemented application, which loads sound record and computes frequency in specific time using these methods.
Description
Citation
KUBALA, M. Časově-frekvenční analýza signálu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) doc. Ing. František Zbořil, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) Ing. Karel Masařík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm E. Otázky u obhajoby: Pro které signály je výsledek FFT symetrický (jako na obr. 3.1, 3.2)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO